Mentorskap för jämställdhet

Vi är glada över att vara en av de 11 organisationer som har fått statsbidrag från Jämställdhetsmyndigheten för att driva vårt jämställdhetsprojekt ”Mentorskap för jämställdhet – ett samarbete mellan skola och fackförbund.” 

 

”Mentorskap för jämställdhet” är Byråns nya projekt med fokus på jämställdhet inom arbetslivet och utbildning.  

Projektet syftar till att stärka elevers möjlighet att fullfölja sin yrkesutbildning och fortsätta på sin valda yrkesbana utan att begränsas av könsnormer.

Byrån mot diskriminering i Östergötland driver projektet i samarbete med IF Metall Östergötland och Byggnads Öst för att tillsammans med flera yrkesgymnasier runt om i Östergötland kartlägga och utveckla arbetet med jämställdhetsfrågor.  

Målet är att stärka arbetet genom att skapa ett mentorskapsprogram för tjejer inom mansdominerade yrken och att utbilda förtroendevalda, ombudsmän och personal på skolor för att stärka det långsiktiga arbetet med jämställdhet inom arbetsliv och utbildning.   

”Mentorskap för jämställdhet” har precis börjat starta upp projektet och ser fram emot flera givande moment under året som kommer. 

Sidan är under utveckling och vi uppdaterar löpande.

Håll utkik här och i våra andra digitala kanaler för att inte missa våra uppdateringar kring projektet. 

För frågor om projektet kontakta oss via:

Telefon: 011-10 71 31
Mail: info@diskriminering.se

Lär dig mer om våra projekt

Projekt

ADAB- Antidiskriminering för arbetsgivare med Byrån

I projektet tar vi fram verktyg för arbetsgivare för att känna igen, motverka och förebygga diskriminering i arbetslivet. Syftet är att belysa arbe...

Projekt

Koll på lagen

Ett projekt för barn och unga om vardagsjuridik och hur de kan ta tillvara på sina rättigheter. Tillsammans med unga på fritidsgårdar och mötesplat...

Projekt

Koll på jobbet

Ett praktiskt material för att ge yrkeselever kunskap om diskriminering och hur de kan tillvarata sina rättigheter i arbetslivet.

Projekt

Face to face

Mentorskapsprogram för delaktighet och inflytande i de demokratiska processerna för utlandsfödda ungdomar samt ungdomar med utlandsfödda föräldrar.